Değerli Üyelerimiz,

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) olarak, büyük bir heyecanla yeni bir döneme daha başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. ÇATIDER 8. Olağan Genel Kurulu'nda 2017-2018 dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi ve görevlerine başladı.

Daha önce 2007-2008 ve 2009-2010 dönemlerinde 2 kez bu görevi üstlenen bir isim olarak, üçüncü kez ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmenin onurunu yaşıyorum. Önümüzdeki dönemde, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ve sizlerle birlikte çatı sektörünü daha ileriye taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanacağız.

Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerine seçilen arkadaşlarımla birlikte yeni dönem için vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Amacımız, her zaman olduğu gibi sektörümüzü daha fazla büyütmek ve geliştirmek olacak. Bugün yaklaşık 4 milyar doları aşan büyüklüğe ve dünya pazarında yüzde 1,3 paya sahip olan sektörümüzü, hep birlikte çok daha ileri seviyeye taşıyacağız. Sektörümüz sizlerin katkılarıyla büyüyecektir, her türlü projeniz ile ilgili bilgi ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye işgücünün artması için yürüttüğümüz çalışmalar arasında yer alan e-öğrenme projesi ‘Yapı Okulu’ ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandırmaya da odaklanacağız. ÇATIDER olarak, sektörümüze değer kattığına inandığımız projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz

Ayrıca ‘Çatı Şenliği’ adı altında çatı ustaları yarışması ve dernek bünyesindeki komite çalışmaları gibi etkinlikleri de gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra gündemimizde, çatı ustalarının sertifikalanması için yapılacak çalışmalar, yönetmelik, standart, eğitim ve değerlendirme faaliyetleri, mesleki okullardaki çatı eğitimlerinin geliştirilmesi de bulunuyor. Mesleki yeterlilik ve belgelendirme sisteminin tam anlamıyla oturması halinde, hem işgücü piyasasında arz-talep uyumunun artacağına, hem de iş kazalarında ciddi bir gerileme sağlanacağına inanıyoruz. Süratle bu konuda uyum sağlamaya ve sektöre katkı vermeye çabalayacağız.

Tüm konumuza ilgi duyanların sektörde bilgi ve tecrübe birikimlerini derneğimizle paylaşmalarını, bilginin kullanılabilirliği ve yayılması açısından çok önemsiyorum. Çalışma gruplarında, etkinliklerimiz de yer almak, örneğin sempozyuma makale sunmak, diğer sektör emekçileriyle tanışmak, sosyal ve teknik konuları paylaşmak, hem firmaların güç birliği ve marka bilinirlikleri açısından, hem de kişisel bilinirliğiniz açısından sizlere katkı sağlayacaktır.

ÇATIDER olarak bu süreçte üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğimizi bilmenizi isterim. Tüm üyelerimize ilgi ve destekleri nedeniyle tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,

Adil Baştanoğlu