Çatıder, Dachdecker Verband Nordrhein...

Çatıder Türkiye'de "Sertifikalı çatı ustası" yetiştirilmesi için çatı ustası eğitimleri ile ilgili sistem ve modülleri geliştirecek.

Mesleki yeterlilik kurumu kanunun yürürlüğe girmesi ile yakın bir dönemde zorunluluk haline gelmesi beklenen ve Çatıder üyeleri tarafından gerekliliği her fırsatta vurgulanan "Sertifikalı usta" eksikliğinin giderilmesine yönelik olarak ÇATIDER çalışmaları devam etmektedir. Çatı ustası sertifika eğitimleri düzenlenmesi çalışmalarımız içinde "Almanya Kuzey Rhein Çatıcılar Birliği" ile çatı ustası eğitimleri konusunda işbirliğine gidilerek mesleki eğitim konusundaki bilgilerimizin artırılması kararlaştırılmıştır.

Çatıder eğitim komisyonu 10 - 13 Ocak 2008 tarihleri arasında Dachdecker Verband Nordrhein'ın davetlisi olarak öncelikle eğitim konusunda ve daha sonra çatı sektörünü ilgilendiren teknolojik gelişmeler, üyeler arasındaki karşılıklı ilişkiler gibi konularda her iki derneğin yapacağı ortak proje ve çalışmaları görüşmek için DeuBau Fuarına katıldı. Fuarda düzenlenen törenden sonra Fuar, Fuara katılan çatı firmaları ve Çatı eğitim merkezleri gezildi, bilgi alındı.

Dernekler arasındaki ilişki ve yardımlaşmayı içeren protokol Dachdecker Verband Nordrhein yetkililerinin katılacağı Çatı & Cephe Fuarında imzalanacaktır.

Site İçi Arama