Çatı Sistemleri Eğitim Merkezi ve İş Kulübü - İş Kulübü Nedir?

Eğitim Sayfası
İş Kulübü
Ayın Ustası

İş Kulübü Nedir?

> İş Kulübü Usta ve Yrd.

Eğitim
Albüm

İŞ KULÜBÜ

Çatısem eğitimini başarı ile tamamlamış ustaların kayıtlarının tutulduğu, Sektör ve piyasadan gelen çatı ustası, çatı ekibi vb.. taleplerin veri tabanına kayıtlı ustalara yönlendirildiği Veri Tabanıdır.

İŞ KULÜBÜNÜN AMAÇLARI

• Çatı sektöründe işsiz kalmış olanların bilgi beceri ve eğitim seviyelerini artırmak suretiyle Türkiye deki işsizlik seviyesini azaltmaya katkıda bulunmak.
• İş kazası sebebi ile engelli durumuna düşmüş, dolayısıyla işsiz kalmış çatı ustalarının ve çalışanlarının, eğitimler vasıtası ile sektörde iş bulma imkanlarını artırmak.
• Güncel eğitim programları ile sektörün ihtiyacı olan yeni uygulamacılar yetiştirmek.
• Eğitimlerini başarı ile tamamlayanların bilgilerini veri bankasına kaydederek kurulacak İş kulübü üzerinden sektör veya piyasada iş bulmalarını kolaylaştırmak.
• Eğitimli ustalarla çalışılması konusunda toplum bilinci yaratılması yönünde çalışmalarda bulunmak.
• Hizmet pazarlaması yöntemi ile Sürdürülebilir eğitim merkezi için finansman yaratmak.

İŞ KULÜBÜNÜN ÇALIŞMA ŞEKLİ

İş kulübü Çatıder bünyesi içinde, çatısem’ e bağlı olarak çalışacaktır. AB nin İşkur’a destek kapsamındaki “Yeni fırsatlar programı hibe planı” süresi sona erdikten sonra Çatıder bünyesinde sürdürülebilir eğitim merkezi ve iş kulübü konsepti ile devam edecektir.

İŞ KULÜBܒ NDE YER ALMA ŞARTLARI

1. İŞ KULÜBÜ ADAYI : Çatısem eğitimini, eğitim sonundaki imtihan ve değerlendirme neticesinde başarı ile tamamlamış ustalar İş Kulübü adayı olurlar. İmtihanda 100 üzerinden 60 alan ustalar başarılı olarak değerlendirilir.
2. İŞ KULÜBÜ ÜYESİ : İş kulübü adayları, İş ile ilgili bilgileri, standartlara uygun iş becerileri ve iş kaliteleri ölçüldükten sonra İş kulübü kayıtlarında yer alabilirler.

İŞ KULÜBÜNE KAYIT:

Çatısem eğitimini başarı ile tamamlayan iş kulübü adayları En az bir işi başarılı olarak tamamlayıp referans almaları halinde İş kulübü üyesi olmaya hak kazanırlar ve Başarı sertifikası almaya hak kazanırlar.

• Ustalar ücretli olarak çalıştıkları iş yerinden çatı işlerindeki başarılarını belgeleyen bonservislerini Çatıder e verdikten ve Çatıder tarafından uygun görüldükten sonra iş kulübü üyesi olarak kayıt edilirler.
• Ücretle çalışan ustalar işe girdikleri tarihte Çatısemi bilgilendirirler ve bonservisin ilgili sayfasına işe başlama tarihleri ve işin tanımı işlenir. İşe başladıktan 1 ay sonra veya ilgili çatı işi tamamlanınca bonservisin iş bitimi kısmı işveren veya vekil tarafından doldurulur, kaşe ve imzalanır.
• Kendi işlerini yapan ustalar ise yaptıkları işin başında ve sonunda Çatıder – çatısem yetkililerine göstermek ve bonservislerinin yazılması suretiyle başarı referanslarını alırlar. Uygun referans alan ustalar iş kulübü üyesi olarak kayıt edilirler. İş 1 ay içinde tamamlanmaz ise Çatıder işin kontrolünü yapar ve yapılan kısım için değerlendirmesini bonservise yazar.

ana sayfa | eğitim sayfası | iş kulübü | ayın ustası | bize ulaşın

Bu proje A.B. tarafından
desteklenmekte,
İşkur tarafından
yönetilmekte,
ÇATIDER tarafından
uygulanmaktadır.

Tasarım ve Uygulama, PLEKSUS

“Bu belge Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır.
Bu belgenin içeriğinin sorumluluğu yalnızca Çatıder’e aittir ve bu içerik hiç bir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır”