Çatı Sistemleri Eğitim Merkezi ve İş Kulübü - AİPP

Eğitim
Albüm

Eğitilen Usta Sayısı: 85

AİPP (AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI PROJESİ)

Avrupa Komisyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan anlaşmaya dayalı bir projedir. Projenin amacı, Avrupa İstihdam Stratejisine uygun etkin istihdam tedbirleri ve hizmetlerinin planlanması, geliştirilmesi ve uygulanması hususunda Türkiye İş Kurumu’na teknik yardım sağlayarak kurumsal kapasitesini güçlendirmektir.

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen proje, Türk Hükümeti’nin 10 milyon euroluk katkısıyla birlikte toplam 50 milyon Euro’luk bir bütçeye sahip olup, Türkiye İş Kurumu tarafından yönetilmektedir. Türkiye İş Kurumu, sunduğu projeyle bu programın Türkiye’de başlatılması için gerekli girişimleri yaparak fonun Türkiye’ye gelmesini sağlamıştır.

Bu proje kapsamında, Türkiye’de yaşanan yüksek düzeydeki işsizliğin çözümüne katkı sağlamak amacıyla, bir Hibe Planı geliştirmiştir. Yeni Fırsatlar hibe planının amacı, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ve ilgili tüm sosyal tarafların, ülkedeki istihdam ve işsizlik sorununun çözümüne destek olmaları ve bu amaçla proje yürütme kapasitelerinin güçlendirilmesi için hibeler verilmesidir. Hibe planının toplam bütçesi 32 Milyon Euro’dur. Bu meblağın 8 Milyon Euro’su Türk hükümetinin katkısı olup, 24 Milyon Euro’da Avrupa Birliği tarafından finanse edilmiştir. Bu hibe planında Marmara bölgesi için, nüfus ve işsizlik oranları da dikkate alınarak, 9 Milyon Euro ayrılmış ve bunun tamamı dağıtılmıştır.

Uygulamadan beklenen, işsizlerin ve işsiz kalma riski altında çalışan kişilerin, istihdam edilebilirliklerinin ve işte kalma şanslarının yükseltilmesidir. Yapılan 2 çağrıya Türkiye çapında 1400’ün üzerinde proje sunulmuş ve bu projelerin 245 tanesi başarılı bulunarak, uygulamalarına başlanmıştır. Bu 245 projeden 70 tanesi İl Müdürlüğü’müz koordinasyonunda Marmara bölgesinde yürütülmektedir. Proje sonunda istihdam garantisi istenmemekle beraber, yaklaşık 50.000 kişinin eğitilmesi ve yaklaşık 20.000 kişinin iş bulması hedeflenmektedir.

ARIMEKS

ana sayfa | eğitim sayfası | iş kulübü | ayın ustası | bize ulaşın

Bu proje A.B. tarafından
desteklenmekte,
İşkur tarafından
yönetilmekte,
ÇATIDER tarafından
uygulanmaktadır.

Tasarım ve Uygulama, PLEKSUS

“Bu belge Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır.
Bu belgenin içeriğinin sorumluluğu yalnızca Çatıder’e aittir ve bu içerik hiç bir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır”